Case: FOCUS

Native app voor iOS & Android
Categorie: social media | minigames

Het project

Onze opdrachtgever DoubbleMedia heeft ons gevraagd een compleet unieke social media-app te ontwikkelen. Het idee is dat de gebruikers van het platform met merken kunnen verbinden door middel van verschillende minigames. Ondanks het game-element is er gekozen voor een native-app t.o.v. bijvoorbeeld Unity, omdat er ook een zeer uitgebreid sociaal aspect in de app zit.

Merken kunnen zowel quizzes als “zoek de verschillen” spellen voorzien van content, en fans van deze merken hebben hierbij een kans om fysieke prijzen te winnen van de desbetreffende merken. In plaats van overvallen te worden door verschillende gerichte advertenties en (re-)marketing, hebben gebruikers volledige controle over de merken waarmee ze interactie hebben. Op deze manier krijgen ze een positievere verbinding met het merk – en kunnen ze ook nog eens prijzen winnen. Merken kunnen op deze manier hun doelgroep op een zeer effectieve manier bereiken.

Native app

De app is zowel voor iOS als voor Android gebouwd. De app werkt dus zowel op iPhones als op Android-telefoons op de meest optimale manier voor het platform.

Gamification

In de app zijn verschillende spelelementen geïmplementeerd. Gebruikers kunnen spellen spelen, power-ups winnen, statistieken bijhouden/vergelijken en prijzen winnen.

CMS

Wij bouwen voor al onze native apps een web-based Content Management Systeem waarin de app op de achterground beheerd kan worden. Hier kunnen tevens verscheidene rapportages worden uitgedraaid.

PROGRAMMEERTALEN

Gebruikte technologieën

Kotlin (Android)
Swift (iOS)
C# ASP.NET (backend)
GAMIFICATION

Social media-platform met minigames

Email + social signup/login
Referral systeem
Accountstatistieken
Leaderboard
FOCUS Leaderboard
USER EXPERIENCE

Een vloeiende gebruikerservaring

Voor deze app was het cruciaal dat de gebruikerservaring vloeiend zou zijn. De app moet aanvoelen als een premium app waar goed over nagedacht is. Er is veel aandacht besteed aan kleine details om de app een hoogwaardige kwaliteit te geven, en dat is in gebruik direct te merken.

Haptic feedback
Vloeiende micro-animaties bij interactie
Snelle laadtijden
Persoonlijke benadering
MINIGAMES

Quizzen + zoek de verschillen

Gebruikers van FOCUS kunnen verschillende minigames spelen om prijzen te winnen. Ze kunnen kiezen uit een quiz of een “zoek-de-verschillen” spel.

Door spellen te winnen, maken gebruikers kans op prijzen en kunnen ze hoger komen op de leaderboard. De moeilijkheidsgraad van de spellen is afhankelijk van het level van de gebruiker, waar automatisch ook grotere prijzen aan gelinkt worden.

PREMIUM ERVARING

Een complete social media-app met unieke functies

FOCUS is een unieke app met verschillende componenten. Het heeft zowel een socialmedia-aspect als een gamification-aspect.

Daarnaast zijn er talloze extra functies om de gebruikers een unieke ervaring te bezorgen. Denk aan features zoals o.a. referral links, pushberichten, leaderboard, game-statistieken, een uitgebreid CMS.

Inspireren
Informeren
Amuseren
Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Wil jij ook een native app laten maken die het beste haalt uit iOS en Android? Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Jasper Rietrae

Eigenaar Appec

Let’s build something epic

We gaan graag met je in gesprek om jouw idee voor een app te bespreken. We denken met je mee over hoe we een app kunnen creëren die jouw gebruikers een unieke ervaring bezorgt.

    background triangle background triangle background triangle background triangle

    Klaar om jouw idee te lanceren?

    Kom in contact